HockeyNews
PLUS

Många positiva svar för Rögle

(3697) cam abbott
Bildbyrån

Publicerad: 20 augusti 2018

FacebookXWhatsApp

Rögle har inlett försäsongen på bästa sätt. Med sig hem från Köln har laget tre segrar och många positiva svar. Huvudtränaren Cam Abbott om säsongsinledningen, lagkemin och målsättningen för säsongen.

–  Det märks att vi har kommit långt, säger han till HockeyNews.se.

Rögle är på väg hem från träningslägret i Köln när HockeyNews.se når huvudtränaren Cam Abbott. Försäsongen inleddes på bästa sätt. Man vann Köln Cup efter segrar mot Örebro, schweiziska Langnau och tyska Kölner Haie.

– Turneringen var precis som vi förväntade oss. Vi hade tre tuffa och tajta matcher. Killarna spelade väldigt bra och blev bättre för varje match, säger Cam Abbott.

Hur viktigt var det att vinna turneringen?

– Så klart var det viktigt. Det var viktigt för oss att vinna varje match. Killarna gjorde det som förväntades av dem och vi har blivit ett bättre lag redan efter tre matcher, säger han.

Cam Abbott är nöjd med vilka signaler laget gett ledarstaben så här långt.

– Killarna tävlade varje dag och jobbade hårt för laget. Jag är väldigt nöjd med hur de skötte sig. Det märks att vi har kommit långt. Killarna förstår vad som krävs av dem och de har visat att de är här för att vinna hockeymatcher, säger han.

Under försäsongen har Rögle genomfört en hel del teambuilding aktiviteter. Det är något som tränarstaben jobbat hårt med. Cam Abbott är nöjd med hur lagkemin tar sig allt mer.

 – Vi umgicks mycket tillsammans här nere. Bland annat hade vi några trevliga middagar tillsammans. Vi var ute och kollade på lite saker och upplevde Köln. Gruppen har kommit ihop bra och vi har haft en väldigt trevlig vecka, säger han.

Det blev en hel del powerplaymål nere i Köln? Hur kan det redan funka så bra?

– Jag tror det är för att vi har väldigt skickliga offensiva spelare. Vi hade tre eller fyra olika powerplayenheter den här veckan. Vi hade bra rörelse i och sköt mycket. Att pucken lyckades hamna i nät är självklart extra kul, säger han. 

Rögle är högt upp i tabelltipsen hos många experter men än har laget inte satt någon målsättning.

– Vi ska snart sätta den tillsammans med laget. Då får vi se vad killarna vill uppnå den här säsongen, säger han.

Närmast väntar en riktig värdemätare för Rögle då HV71 står för motståndet. Precis som Rögle är de obesegrade så här långt in på försäsongen. 

– De har en hel del skickliga spelare. Jag tror att det kommer bli en bra värdemätare för oss. Nu kommer vi hem ikväll och är lediga imorgon. På onsdag och torsdag tränar vi innan det är dags för match på fredag, säger han.

Mattias Persson

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!